Наставникът на Барселона Хосеп Гуардиола е убеден, че възпитаниците му да реагират подобаващо на загубата от Арсенал (1:2) в Лондон през седмицата и да победят с разлика Атлетик (Билбао) в домакинството на „Камп Ноу” утре.

„Във футбола загубите не са нещо неочаквано. Ние просто трябва да се надяваме, че няма да допускаме често поражения и ще играем така, както го правехме през по-голямата част от двубоя в Лондон. Това, че имахме толкова дълга победна серия не бе нормално, така че нейния край можеше да се предвиди. Сега имаме двубой срещу Атлетик, който ще бъде труден и ние просто трябва да устоим на техния директен стил футбол, но аз очаквам подобаваща реакция от играчите”, сподели Гуардиола на пресконференцията преди сблъсъка с „баските” от Примера дивисион утре.

В същото време наставникът допълни, че няма да рискува с пускането в игра на Пуйол срещу Атлетик. „Пуйол е много по-добре и ние сме доволни от начина, по който върви възстановяването му. Няма обаче да рискуваме с него, но аз очаквам да може да играе срещу Арсенал”, завърши специалистът. /БЛИЦ