Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола се пошегува с журналистите, заявявайки, че ще използва 7 защитници за гостуването срещу Милан в първи мач между двата тима от четвъртфиналите на Шампионската лига. Двубоят е утре вечер от 21:45 часа на „Джузепе Меаца” в Милано.

"Излизаме със седем защитници срещу Милан”, отговори Гуардиола на въпрос за системата на игра, която ще избере за мача. „Без значение дали ще излезем с трима или четири бранители, най-важното е да отблъснем техните набези, да блокираме техните силни страни, които познаваме или си мислим, че познаваме. Трябва да сме подготвени за трудни моменти, които със сигурност предстоят утре. Очаквам възможно най-силния Милан - агресивен отбор, който ще излезе за победа, ще ни пресира в предни позиции. Те играят страхотен колективен футбол, силни са във въздуха, имат и футболист като Ибрахимович, който винаги има решение. Стадионът е величествен, един от най-добрите в света. Ще се опитаме да се противопоставим на Милан и да извоюваме добър резултат", каза още 41-годишният испанец на пресконференцията преди мача.

"Има филм "Недосегаемите". На Меси му доставя удоволствие да играе. И аз го предпочитам на терена, във форма е. Знае, че сме в най-важната част от сезона. За шести пореден път сме на четвъртфинал в Шампионската лига. Това е голям успех", завърши наставникът.