Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола определи Осасуна като труден противник. Каталунците посрещат в сряда (4 януари) от 23:00 часа българско време тима от Памплона в първи осминафинал за Купата на Краля. На 17 септември Барса разби Осасуна с 8:0 за първенство.

“Онзи мач беше преди два месеца и сега не ни интересува. Предстоят ни две срещи, в които трябва да излезем краен победител. Осасуна е труден противник, на пето място в класирането е. Не вярвам на треньора Мендилибар, който говори, че отборът му е обречен още преди мача. Всеки се стреми да печели”, заяви Пеп на днешната си пресконференция.

“Меси е добре, тренира и ще реша дали ще играе утре. Няма нужда да го питам дали иска да играе. Това се отнася и за останалите. Няма смисъл да питам Максуел, Адриано или Иниеста, защото знам отговора, на всички им се играе”, допълни Гуардиола.

“Все още не съм взел никакво решение за новия договор, думата има и президентът. Да, казах преди няколко дни, че Биелса е добър треньор, това е вън от съмнение”, коментира Пеп по повод спекулациите, че ако напусне Барселона, ще бъде заменен от Марсело Биелса, който в момента е начело на Атлетик (Билбао). Настоящият контракт на Гуардиола изтича в края на сезона./БЛИЦ