Треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола е поставен под огромно напрежение, каквото не е имал никога преди това в германския колос от Мюнхен, съобщава „Билд”.

„Без място за никакви спорове досега Гуардиола е дал много добро на Байерн. Благодарение на неговото излъчване отборът е високо ценен на международната сцена. Той направи и голяма част от играчите на тима много по-добри и непредвидими. От този момент обаче той ще бъде под такъв натиск като никога преди това. В последната половин година той трябва да изведе рекордьорът с 25 шампионски титли на Германия и до трофея в Шампионската лига. В противен случай неговата мисия ще бъде провал”, отбелязва редакторът на немското издание Кай Псота.

Както е известно, 44-годишният испански специалист взе решение да не продължава изтичащия му в края на сезона договор и най-вероятно ще продължи треньорската си кариера в английската Висша лига. Гуардиола е считан за почти сигурен бъдещ мениджър на Манчестър Сити, но засега няма никакво потвърждение нито от него, нито от „гражданите”. За негов наследник в Байерн от лятото пък вече бе обявен италианецът Карло Анчелоти.

„Гуардиола пое от предшественика си Юп Хайнкес най-добрия отбор в Европа и досега получи звезди като Марио Гьотце, Тиаго Алкантара и Роберт Левандовски. Въпреки това отборът се срути на международната сцена в два поредни сезона срещу Барселона и Реал (Мадрид). Трябва да се признае, че в решаващите срещи тогава Байерн се оплакваше от твърде много контузени. Накрая във футбола от значение са фактите. Най-добрият треньор в света досега не успя да изведе най-добрия отбор в света до триумф в Шампионската лига. Ако не успее да го направи и в третия си опит, Пеп Гуардиола ще остане за Байерн като Незавършения”, завършва анализа си германският журналист.