След победата с 4:1 над Тенерифе на "Камп Ноу" Барселона има 4 точки аванс пред вечния враг Реал (Мадрид) на върха в класирането на Примера дивисион. "Белия балет" все пак има мач по-малко, като в сряда гостува на борещия се за четвъртото място тим на Майорка. Старши треньорът на Барселона Пеп Гуардиола заяви след мача с Тенерифе, че няма да търси сметка от футболистите си, ако те не успеят да защитят титлата си в Примера дивисион. Каталунците вече имат 93 точки, което е абсолютен рекорд за Примера дивисион. Те се поизмъчиха срещу тима от Канарските острови, като на почивката резултатът бе 1:1, но в крайна сметка Барса спечели важните три точки.

"На полувремето казах на играчите: "Ако можете, спечелете мача, ако не - не се безпокойте". Като футболист аз не можах да направя това, което тези момчета постигнаха", сподели Гуардиола.

"Не се притеснявам за оценките, които ще получа, ако не спечелим титлата. След последния мач ще сме щастливи, ако сме шампиони или тъжни, ако останем втори, но на осмия ден това ще ни излезе от главите и ще си кажем: "Участвахме в един спектакъл". Не мога да повярвам, че имаме 93 точки. Отиваме в Севиля с мисълта за победа и шампионска титла. Това е 17-ият пореден мач, в който играем през 3 или 4 дни. Усилията, които полагаме са невероятни", коментира още Гуардиола./БЛИЦ