Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола разкри кой е най-сериозният съперник в неговата треньорска кариера. Изненадващо или не, това е настоящият тим на Ливърпул, воден от Юрген Клоп и спечелил шампионската титла в английската Висша лига за първи път от 30 години насам.

"Най-тежкият съперник, с който съм се сблъсквал в кариерата си е сегашният Ливърпул, и този Ливърпул от миналата година. Когато твоят тим владее топката, те винаги намират празно пространство. Много бързо се връщат назад, много добре са подготвени стратегически. Много са силни и психически", коментира испанският специалист.

"Клоп е съперник, който винаги ме заставя да мисля за това как да го победя. Винаги съм казвал, че Реал е много силен отбор, който ми помогна да стана треньор в трудни мачове. Също и треньори като Жозе Моуриньо, Пелегрини. Ако ме питате, кой е най-тежкият съперник за мен ще кажа, че това е Ливърпул. В първите ми години в Англия Ливърпул не беше много слаб, а докато бях в Барселона, Реал беше силен. Сега този Ливърпул, на Клоп, е най-сложното нещо, с което съм се сблъсквал в треньорската си кариера", добави Гуардиола.