Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола поздрави футболистите след завоюваната купа от Световното клубно първенство. Каталунците победиха на финала в Йокохама с 4:0 Сантос.

“Искам да поздравя още веднъж тези извънземни и неповторими футболисти. Ограничихме пределно играта на Сантос. Целият свят видя, че изиграхме голям мач. Чест и привилегия е да тренираш такива футболисти. Завоювахме две световни купи за три години, а това е много трудно. Да спечелиш толкова трофеи е възможно поради изключителния потенциал на тези играчи. Не знам дали това поколение осъзнава какво е постигнало вече", заяви Гуардиола.

“Какво да кажа за Меси? Направи още един голям мач, макар да не искам да давам персонални оценки. Голям беше, както Иниеста и Тиаго, който се справи с трудна задача. Хората в защита, Бускетс показа, че е най-добрият опорен халф в света. Много сме доволни от всички, макар да знаем, че Лео е специален и винаги да се стремим да се чувства добре", продължи наставникът, който разкри, че веднага се е чул с контузения Давид Вия и помощника си Тито Виянова, който наскоро претърпя операция заради заболяване от рак.

“Някой си мисли, че когато печелиш толкова, краят е близо. Понякога обаче се питам защо да спираме да побеждаваме, когато сме способни да го правим. Не е лесно, защото всеки иска да ни победи", завърши щастливият Гуардиола./БЛИЦ