Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола призна, че клубът може би е поел прекалено голям риск, след като не е привлякъл нов нападател на мястото на продадения в Атлетико (Мадрид) Хулиан Алварес. Но въпреки това е уверен, че в Сити разполагат с повече от достатъчно опции за атаката на тима.

Лятото в източната част на Манчестър беше тихо, като единствените нови попълнения бяха завръщането на Илкай Гюндоган и подписването на Савиньо, а Джеймс Макатий се присъедини към първия отбор, след като прекара последните два сезона под наем в Шефилд Юнайтед.

След като Алварес замина за Мадрид с потенциална сделка за около 81 милиона паунда, шампионите на Англия бяха свързвани с доста футболисти, които биха играли в атаката така, че да си партнират с Ерлинг Холанд. Но Хосеп Гуардиола явно предпочита да работи в тренировките с по-малка група.

"Щастлив съм от това, което имам в отбора, заяви днес Гуардиола на обичайната си пресконференция. Не очаквахме Хулиан да напусне, макар да знаехме разговорите му с агента, с ръководството на клуба. Така че може би е било реално да се случи и се случи в крайна сметка".

"Видяхме с какво разполагаме. Ако имаме много контузии, в един момент може и да стане проблем, но след няколко месеца Оскар Боб ще се върне от контузия. А и Фил Фодън може да играе на тази позиция, Макатий е на тази позиция, също така Гюндоган и Бернардо. Разбира се, те са напълно различни като структура и специфика от Холанд. Може и да е грешка, че не взехме още един нападател, сега не знам наистина. Но не обичам когато футболисти си тръгват, те да го правят без игрово време за дълги периоди. Когато всички играят, представянето на отбора винаги е по-добро", каза още Гуардиола.

Савиньо бързо се наложи на крилото и блесна с резултатни действия още при успеха над Ипсуич с 4:1, асистирайки на Кевин Де Бройне за гол, докато завръщането на Гюндоган беше посрещнато с овации.

Hо треньорът смята, че ще има още по-добър синхрон, след като и средата на терена се попълни с липсващите футболисти. Преди утрешния мач с Уест Хям той заяви, че Родри се е върнал към пълноценните тренировки, докато Матео Ковачич се възстановява все по-добре от травма в коляното, но е ясно, че и двамата няма да бъдат участници в утрешната среща. Очаква се Фоден отново да пропусне срещата поради заболяване, макар да е включен в първия списък на новия национален селекционер на Англия Лий Карсли.

За разлика от него, защитникът Кайл Уокър не е в националния отбор и помолен да коментира този факт, Гуардиола каза: "Ще бъде съвсем скоро в най-добрата си форма, аз не се съмнявам. И мога да потвърдя, че Кайл е невероятно оръжие, на което националният отбор винаги може да разчита. Малко по-късно се присъедини към подготовката, но ще бъде напълно готов в скоро време", заяви още мениджърът  на Сити.