Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че тимът е близо до спечелване на шампионската титла, но въпреки това работата не е напълно свършена.

“Близо сме, не можем да отречем това. Но работата не е свършена. Всичко е в нашите ръце - най-важното е, че нещата зависят от нас и ние трябва да довършим започнатото”, призна Гуардиола, чийто играчи разбиха Арсенал с 3:0 на „Емирейтс” и имат аванс от 16 точки на върха пред Манчестър Юнайтед. До края на сезона остават 10 кръга.

„Мачът с Арсенал не беше перфектен. Последните 10 минути от първото полувреме и първите 20 минути от втората част бяха много слаби за нас. Но беше много важно да победим, а имаше и много добри неща”, допълни испанският специалист.

“Всички мениджъри знаем, че когато сме на върха всеки започва да говори големи неща и да казват колко си добър, какъв гений си, колко си специален… А когато губиш, хората започват да се питат какво правиш, че играчите не те следват, че имаш проблеми с ръководството…”, коментира Гуардиола положението на Антонио Конте, който е под напрежение в Челси, който гостува на Манчестър Сити е неделя от 18:00 часа българско време.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА