Треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола за първи път постави под въпрос защитата на требъла от миналия сезон, заявявайки, че с подобна игра баварците няма да имат шанс срещу Реал (Мадрид) в полуфиналите на Шампионската лига.

„Ако играем както в последните три мача от Бундеслигата, няма да достигнем никакъв финал. Тренировката е същата, системата е същата, играчите са същите”, разкритикува испанецът възпитаниците си, намеквайки, че нищо не е променял от методите си на работа преди мини кризата, в която изпадна отборът.

„Моя е грешката, че занемарихме Бундеслигата, но титлата вече бе спечелена”, подчерта Гуардиола своята грешка да направи подобни изказвания след спечелването на титлата с успеха срещу Херта с 3:1 в Берлин през март. След това Байерн загуби последните си два мача за първенство, като особено болезнено бе домакинското поражение от Борусия (Дортмунд) с 0:3 през миналия уикенд.

„Намираме се в опасна ситуация, дори в Мадрид така няма да имаме никакъв шанс. Ако не си фокусиран в нещо, мислиш по-бавно и всичко става по-бавно”, предупреди Гуардиола играчите си преди мача срещу Кайзерслаутерн в полуфинал от турнира за Купата на Германия. Двубоят е тази вечер от 21:30 часа в Мюнхен, а за финала в Берлин на 17 май вече се класира Борусия (Дортмунд) след домакинска победа с 2:0 над Волфсбург.