22 септември 2015 г. ще остане завинаги в историята на футбола. На този ден точно преди 5 години Байерн обърна Волфсбург за успеха с 5:1, въпреки че на почивката изоставаше с 0:1. Даниел Калигури се беше разписал за „вълците“ в 26-ата минута.

След почивката тогавашният треньор на баварците Пеп Гуардиола пусна в игра Роберт Левандовски, който само пет минути по-късно изравни резултата. В 60-ата минута резултатът вече беше 5:1, а всичките попадения за баварците бяха реализирани от поляка в рамките на девет минути.

Никога преди това резерва не беше вкарвала повече от три гола в мач от Бундеслигата. Още по-впечатляващото е, че за централният нападател на Байерн се нуждаеше от само 10 докосвания до топката от момента на появата си в игра до реализирането на петото попадение.

Петицата, която Левандовски, наниза във вратата на Диего Беналио му донесе донесе четири върхови постижения, които бяха записани в „Книгата на рекордите на „Гинес“.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Роберт Левандовски постави световен рекорд за най-много голове, вкарани от резерва в Бундеслигата (пет попадения), за най-бързия хеттрик (3 минути и 22 секунди), най-бързите четири гола на един играч в германското първенство (5 минути и 42 секунди), и най-бързите пет попадения (8 минути и 59 секунди).

След петия гол на полския нападател треньорът на Байерн Пеп Гуардиола се държеше невярващо за главата.

„През кариерата си на футболист и треньор никога не бях виждал подобно нещо. Пет гола за девет минути! Много съм щастлив за Роберт. Не играхме добре през първото полувреме, а след това вкарахме пет гола за пет минути. Не мога да обясня какво се случи“, заяви испанският специалист.

„Изключителна лудост. Имах силна вечер. Изоставахме в резултата на почивката. Исках да вляза и да помогна. Не беше нужно треньорът да ми дава указания, тъй като знам в какво се състои работата ми. Знаех, че се нуждаем от два гола за обрата. След третия или четвъртия гол погледнах към таблото и не можех да повярвам, че толкова малко време е минало“, призна Левандовски след историческия мач.
Веселин Русинов, БЛИЦ СПОРТ

22 септември 2015 г.
БАЙЕРН – ВОЛФСБУРГ 5:1
0:1 Даниел Калигури (26), 1:1 Роберт Левадовски (51), 2:1 Роберт Левадовски (52), 3:1 Роберт Левадовски (55), 4:1 Роберт Левадовски (57), 5:1 Роберт Левадовски (60)

Байерн: Нойер, Лам, Боатенг, Алаба, Бернат (46-Мартинес), Шаби Алонсо (76-Кимих), Видал, Тиаго Алкантара (46-Левандовски), Дъглас Коста, Гьотце, Мюлер

Волфсбург: Беналио, Треш, Данте, Налдо, Родригес, Калигури, Гилавоги, Луис Густаво (59-Арнолд), Дракслер, Крузе (78-Шюрле), Дост (78-Н. Бендтнер)

Мюнхен, „Алианц Арена“ - 75 000 зрители
Съдия: Тобиас Щилер
Жълти картони: Видал (Байерн); Родригес, Калигури (Волфсбург)