Треньорът на Байерн (Мюнхен) Хосеп Гуардиола призна, че е впечатлен от класата на Бенфика и очаква тежки срещи, в които баварците не са фаворит. Двата тима излизат на "Алианц Арена" в първи четвъртфинал от Шампионската лига.

"Не считам, че сме фаворит. Бенфика е в невероятна форма. Много съм впечатлен от този отбор. Те знаят какво и как да направят във всеки мач. Костас Митроглу и Жонас Гонсалвеш са много опасни и действат умно в наказателното поле. Отнасям се с огромно уважение към Бенфика и португалския футбол като цяло. Да не забравяме какво се случи при гостуването ни на Порто миналата година", сподели Гуардиола.

Испанецът каза, че всички са свикнали да фаворизират Байерн, което изисква много от тима. "Феновете ще са доволни единствено при спечелването на требъл. Ако не успеем, ще смятат, че сме се провалили. Трябва да дадем най-доброто от себе си, за да постигнем целта си", каза треньорът.

Гуардиола е доволен, че вижда Франк Рибери щастлив и е в най-доброто си състояние преди важните мачове. Припомняме, че французинът се забърка в дело за изнудване и дълго време имаше проблеми.

 Резултати, програма и класиране в Шампионска лига - ТУК !!!