Треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола за пореден път потвърди, че възнамерява да изпълни договора си с баварците до лятото на 2016 година. Така 44-годишният специалист отвърна на спекулациите, че може да поеме английския гранд Манчестър Сити от следващия сезон.

"Казал съм го поне 200 милиона пъти, но явно има нужда още веднъж да го повторя. Имам договор с Байерн за още една година и имам намерението да го изпълня докрай. Следващия сезон ще бъда тук! Няма какво повече да кажа, точка!", отсече Гуардиола на въпроса за бъдещето му по време на пресконференцията преди реванша срещу Барселона от полуфиналите на Шампионската лига утре вечер от 21:45 часа българско време на „Алианц Арена” в Мюнхен. Байерн загуби с категоричното 0:3 от бившия тим на Гуардиола в първия мач на „Камп Ноу”.

"Наясно съм, че сме с 0:3 назад, но ще дадем всичко от себе си, за да продължим напред. За нас е щастие, че стигнахме дори до полуфинала. Трябва да наваксаме огромно изоставане, но първото и най-важно е да се защитаваме добре. Не искам да говоря за индивидуалности и кой може да участва, и кой не. Всички сме заедно в тази битка и трябва да се справим с Барселона като един отбор. Питате ме за Марио Гьотце и ви казвам, че той е страхотен футболист, когото може да пусна в игра", коментира още испанският специалист.