Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола остана доволен от играта на футболистите си, постигнали категоричен успех с 5:0 при гостуването на БАТЕ Борисов във втория мач от груповата фаза на Шампионската лига.

"Щастливи сме, че излязохме на върха в нашата група с тази победа. Триумфът срещу БАТЕ е много важен за нас, защото идва след равенството с Милан", коментира Гуардиола след двубоя в Минск.

"Играчите на БАТЕ отлично затваряха пространствата и ние имахме късмет при гола, с който открихме резултата", добави спецът.

Каталунците стигнаха до успеха след автогол на Александър Володко в 19-ата минута и попадения на Педро Родригес (22) и Лионел Меси (38, 56).

Гуардиола коментира и постижението на аржентинската суперзвезда на каталунците, който с двете си попадения във вратата на БАТЕ Борисов се изравни с легендата на Барселона Ладислау Кубала на второто място във вечната ранглиста на топреализаторите на испанския гранд. Меси вече има 194 гола за тима във всички турнири.

"Той е само на 24 години, а се изравни с една легенда на Барселона. Нищо повече не мога да кажа за него. Мога само да го поздравя", каза Гуардиола.