Наставникът на Барселона Хосеп Гуардиола обяви, че отборът му заслужено е спечелил шампионската титла в Испания и този сезон, тъй като е бил на много високо ниво. Каталунците официални спечелиха титлата след равенството 1:1 при гостуването на Леванте снощи.

“Мисля, че в три четвърти от кампанията бяхме впечатляващи, тъй като вкарахме много голове и изиграхме много силни мачове. Напоследък не действахме толкова убедително, но въпреки това останахме конкурентни”, направи малък анализ на сезона Гуардиола.

“Новината за болестта на Абидал малко ни разстрои, но успяхме да се вдигнем, а и Ерик вече е добре. Доволен съм, че постигнахме бързо целта си. Този мач бе нервен, тъй като искахме бързо да решим всичко, но сега е време да се насладим на триумфа. Освен това ще имаме и време да се подготвим добре за последния ни мач от сезона – финала на “Уембли. Мисля, че е много трудно да се постигнат успехите ни в последните години. Истината е, че тези играчи са уникални и те ще бъдат заменени много трудно. Няма как да не отлича и това, че имахме за съперник голям отбор като Реал, който ни принуди всеки път да даваме най-доброто от себе си”, допълни 40-годишният специалист. /БЛИЦ