Треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола отново е влязъл в спор с медицинския щаб на тима, съобщава „Кикер”.

44-годишният испански специалист е обвинил в директен разговор лекаря д-р Фолкер Браун за големия брой контузени футболисти и го е изгонил от своя кабинет. Лекарят от своя страна пък контрира, заявявайки, че Гуардиола сам си е виновен, тъй като пуска играчите твърде рано в игра след възстановяване от травми.

Причина за новия възникнал спор е новата контузия на бившия френски национал Франк Рибери. 32-годишният футболист се завърна след близо деветмесечно възстановяване от травма в глезена, но отново ще остане извън терените за два месеца заради нова контузия, получена по време на последния мач на баварците в груповата фаза на Шампионската лига срещу Динамо (Загреб) (2:0).

През миналия сезон Гуардиола влезе в конфликт с легендарния лекар на баварците д-р Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт, който също бе обвинен за дългия списък с контузени играчи и напусна поста си през април.

В лазарета на Байерн освен Рибери в момента са още капитанът Давид Алаба, Марио Гьотце, Филип Лам, Мехди Бенатия, Дуглас Коста, Хуан Бернат и Ариен Робен.