Бившият треньор на Барселона Хосеп Гуардиола призна, че ще се завърне в професията още през лятото. Тогава ще изтече и едногодишният период, който 41-годишният специалист си бе отредил да почива, след като напусна каталунците.

"Бих искал да се завърна към треньорската работа. Млад съм - на 41 години. Все още нямам отбор. Не знам кой ще бъде той, но искам да се завърна. Това е единственото ми решение засега и няма нищо друго. Байерн? Те имат страхотен треньор в лицето на Юп Хайнкес”, сподели Гуардиола по време на пресконференция на номинираните за приза "най-добър треньор за 2012 година". Той бе в компанията на селекционера на Испания Висенте дел Боске, а третият номиниран Жозе Моуриньо (Реал Мадрид) отказа да присъства на церемонията в Цюрих тази вечер.

Името на Гуардиола се свързва с английските Челси, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед, френския гранд ПСЖ, италианския колос Милан и германския рекордьор с 22 титли Байерн. Все още не е ясно коя оферта ще предпочете 41-годишния специалист през лятото.