Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардилоа подготвя трансфер, с който ще взриви Висшата лига. Според „Гардиън“, испанецът прави всичко възможно, за да привлече в отбора си една от звездите в състава на големия съперник Манчестър Юнайтед.

Известното британско издание твърди, че 51-годишният Гуардиола вече е направил първите крачки по трансфер на френския национал Пол Погба на „Етихад Стейдиъм“.

29-годишният световен шампион от Мондиал 2018 става свободен агент в края на сезона, когато изтича договорът с „червените дяволи“. Счита се, че той вече е провел първите си разговори с мениджъра на Манчестър Сити.

Погба е обявил, че няма нищо против да извърши предателство и да премине от единия манчестърски гранд в другия. Освен това французинът имал голямо желание да играе под ръководството на Гуардиола.

„Гардиън“ твърди, че Манчестър Сити е готов да предложи на Пол Погба четиригодишен договор, с опция за удължаване за още един сезон. Няма подробности за финансовите детайли, но се счита, че французинът ще трябва да намали заплатата си от 290 000 паунда на седмица.

Пеп Гуардиола търси заместник на Фернандиньо, който ще напусне „гражданите“ през лятото. Той е готов да поеме риска с привличането на Пол Погба, който през последните години не може да се похвали с много силни изяви.