Бившият треньор на Барселона и настоящ на Байерн Хосеп Гуардиола заяви, че евентуално изхвърляне на каталунците от испанската Примера дивисион няма да им създаде кои знае какви проблеми. Това би могло да стане, ако областта Каталуня обяви независимост и се отдели от Испания.

„Мисля, че това е най-малкият проблем за хората дали Барселона ще участва в Примера дивисион или не. Те отидоха на избори за един по-добър живот, по-добра икономика. Това е най-важното. Няма да е добре за Барселона, но и за испанската Примера дивисион също. Нека видим обаче каква ще е следващата крачка”, коментира Гуардиола.

Европейският клубен шампион се надява да продължи да играе в Примера дивисион и при отцепване на Каталуня. Ако обаче не получи разрешение, най-вероятно Барселона ще предпочете да се изявява в друго реномирано първенство, след като футболния шампионат на Каталуня едва ли ще бъде толкова привлекателен за изява на звезди от ранга на Лионел Меси, Неймар и Луис Суарес. Както е известно, спасителен вариант за каталунците може да се окаже включване във френската Лига 1 като Монако.