Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола говори след загубата на „гражданите“ от Манчестър Юнайтед с 1:2 на „Уембли“ във финала на Фа Къп и призна, че планът му за мача не е сработил, отдавайки заслуженото на „червените дяволи“ и мениджъра Ерик тен Хаг.

"Поздравления за Манчестър Юнайтед за спечелването на ФА Къп. Мисля, че планът ми за игра не беше добър. Второто полувреме беше много, много по-добро за нас. Бяхме по-интензивни, отчасти защото губехме с 0:2 и нямаше какво да губим. Беше напрегнат мач. Дадохме първия гол, те направиха добър преход за втори. Имахме чисти положения през второто полувреме, което не беше лесно, защото имахме шансове и за съжаление вкарахме гол малко късно“, сподели Гуардиола след мача.

„Разочарован съм днес, нормално е отборите да губят финали, но този сезон беше изключителна борба за всички трофеи по добър начин. Ще си починем и ще се върнем следващия сезон“, коментира мениджърът на Манчестър Сити.

Пеп Гуардиола бе запитан и за мнението му за сагата около бъдещето на Ерик тен Хаг: „Те трябва да вземат решение. Той е прекрасен човек и изключителен мениджър. Спечелването на ФА Къп е важно за тях, както миналия сезон беше за нас“.