Пекинският Гуоан спечели за първи път в историята си шампионската титла на Китай, след като се наложи с 4:0 над Хангжу Грийнтаун.

Хондураският нападател Емил Мартинес вкара хеттрик, а защитникът Жоу Тинг добави едно попадение от дузпа пред 60 000 зрители на “Работническия стадион”. Така столичният тим спечели първата си титла след основаването на професионалната лига през 1994 г.

“Аз съм във възторг. Гуоан се нуждаеше от повече от 10 години, за да постигне този успех”, заяви халфът Тао Вей, който играе за тима в продължение на 11 години.

Отборът от Пекин се нуждаеше от задължителна победа, за да стане шампион, тъй като с равен брой точки с Хенан, но и с по-добра голова разлика.

През миналия месец Гуоан, който е собственост на най-големия китайски финансов конгломерат и най-добре финансиран отбор в Суперлигата, уволни южнокорейския си треньор Ли Янг-Со след първата загуба за годината.

Загубата на Хангжу, който през юли загуби с 2:8 от Манчестър Юнайтед, означаваше, че тимът заема предпоследното място от 16-те места в класирането и изпада от елита. Чонгкинг Лифан вече бе изпаднал./БЛИЦ