Халфът на Реал (Мадрид) и вицекапитан на тима Хосе Мариа Гутиерес, по-известен като Гути, обяви, че иска да напусне клуба и да се премести в Англия, Италия или арабските страни.

“Бъдещето ми е несигурно. Със сигурност това ще бъде последното ми “Ел Класико” (в събота срещу Барселона). Както стоят нещата към момента, няма начин да остана. Имам договор за още една година, но се надявам да постигна споразумение с клуба”, заяви Гути пред радио “Онда Мадрид”.

“Надявам се, че ръководството ще ме разбере. Моето желание е да напусна. Искам да играя поне още две години, а вариантите за продължаване на кариерата ми са Антлия, Италия и арабските страни”, допълни вицекапитанът на Кралския клуб.

33-годишният халф не играе често за “белия балет” през последните години, но остава една от най-влиятелните фигури в отбора. Той започна кариеарата си в Реал (Мадрид) през декември 1995 г. и спечели пет пъти титлата на страната, три пъти Шампионската лига и два пъти Междуконтиненталната купа. Той има и 13 мача за националния отбор./БЛИЦ