Треньорът на ПСЖ Карло Анчелоти е вариант за селекционер на националния отбор на Англия, твърди френското издание “Le 10 Sport”.
 
Според изданието спортният директор на парижани Леонардо е на път да напусна, тъй като отборът не се развива според очакванията му и работата във Франция твърде много се различавала от тази в Италия.
 
Бразилецът има договореност със собствениците на ПСЖ, че може да напусне във всеки един момент. Анчелоти от своя страна пое френският гранд само заради настоятелността и препоръката на Леонардо. Френското издание твърди, че италианецът имал клауза, която му позволява да напусне по всяко време в първата си година в клуба без компенсация.
 
Според “Le 10 Sport” английската ФА още преди няколко седмици е провела разговор с Анчелоти относно възможността той да поеме “трите лъва”. Италианецът познава обстановката на Острова, тъй като в периода 2009-11 беше начело на Челси и дори изведе тима до дубъл през сезон 2009/10.

Както е известно, основен претендент за селекционерския пост на Англия е считан мениджърът на Тотнъм Хари Реднап. Друг вариант пред ФА е наставникът на Уест Бромич Рой Ходжсън.