Легендата на Манчестър Юнайтед и английския национален отбор Брайън Робсън бе пипнат в съмнителна далавера, свързана с незаконна продажба на местни клубове на чуждестранни инвеститори. Бившият капитан на “трите лъва” бе заснет със скрита камера на “Ченъл 4” седем години след филма на ВВС “Да купиш игрите”, когато бе сниман Иван Славков.
 
Журналисти на тв канала се представят пред Робсън като представители на богат индийски бизнесмен. На кадрите се вижда как Робсън заявява готовност да им съдейства в противозаконна дейност. Става въпрос за купуването на два английски клуба едновременно, което според правилата е строго забранено. 54-годишният Брайън Робсън разкрива сигурни детайли, с които правилникът може да бъде заобиколен.
 
Доскорошният национален селекционер на Тайланд не е сам в далаверата. Той е част от фирма, в която официално се води съветник. В разговорите Робсън разкрива на евентуалните инвеститори и много тънкости, благодарение на които да се изкарат милиони.
 
Въпросът е да се купи малък клуб от долна дивизия. В рамките на 3-4 години въпросният тим да бъде изкачен до Висшата лига и там да бъде продаден на многократно по-висока цена. Като част от съдействието си бившият футболист обещава да използва връзките си в различни клубове, които да помогнат за далаверата.
 
Той гарантира да уреди играчи под наем, като намесва дори името на Сър Алекс Фъргюсън. Въпросните клубове, определени като златна мина и предложени за обект на изпълнение на схемата са Лийдс, Шефилд Юнайтед, Шефилд Уензди, Лестър, Кардиф, Бирмингам и Кристъл Палас./БЛИЦ