Дербито на 17-ия кръг в Серия "А" между Фиорентина и Милан и днес няма да се състои. Както е известно, срещата трябваше да се играе вчера, но заради лоши метеорологични условия мач нямаше. Все още не е насрочена дата за провеждането на сблъсъка.

Генералният директор на италианската футболна лига Марко Брунели информира, че е много вероятно Фиорентина - Милан да се състои на 27 януари или в седмицата, когато Интер играе мача си от 1/8-финалната фаза на Шампионската лига срещу Челси на 24 февруари.

Дербито бе отложено най-вече заради лошите условия по трибуните, тъй като полицията прецени, че не може да осигури безопасност за зрителите. Теренът на стадион "Артемио Франки" бе в добро състояние.

Двубоят между Болоня и Аталанта, който бе пренасрочен за днес от 14 часа, също може да не се играе. Нова дата ще се търси и за срещата между Удинезе и Каляри, която по програма трябваше да се играе днес в 16 часа. Причината е, че и в Удине метеорологичните условия са лоши и не позволяват провеждането на мача. /БЛИЦ