Българският национал Валери Домовчийски демонстрира отлична форма преди евроквалификацията с Англия, вкарвайки нов гол за Херта. В мач от 2-ия кръг на Втора Бундеслига отборът от Берлин победи като гост с 2:1 Фортуна (Дюселдорф). Домо се разписа в 30-та минута за 2:0. Това е второ негово попадение за новия сезон, след като нападателят вкара и при успеха на старта с 3:2 над Оберхаузен.

Треньорът на Херта Маркус Бабел отново заложи на Домовчийски като титуляр, както бе и в 1-ия кръг.

Канадецът Роберт Френд откри резултата за Херта в 25-ата минута, възползвайки се от центриране на Никита Рукавиця и реализира за 1:0.

Само минута по-късно Домовчийски бе изведен сам срещу вратаря на домакините, но не успя да прати топката в мрежата, след като ударът му премина на сантиметри покрай дясната греда.

В 30-ата Домо се реваншира за пропуска си, удвоявайки преднината на гостите след много красиво изпълнение. Българинът овладя топката в наказателното поле, залъга Вебер и с топовен изстрел вкара топката във вратата на Фортуна, като преди това кълбото срещна напречната греда - 2:0 за Херта.

Домо продължи да бъде много активен за, но пред него не се откриха нови добри възможности за гол. В 78-ата минута нападателят бе заменен от Рони. Без него на терена, Херта получи гол в 81-ата минута, който бе дело на Уелингтон. Домакините обаче не успяха да стигнат до второ попадение и така загубиха с 1:2.

След втората си поредна победа Херта е с пълен актив от 6 точки, колкото имат още 5 отбора. Домо пък е поредният български национал, разписал се за клубния си тим преди гостуването на Англия. В неделя Божинов вкара за Парма при успеха с 2:0 над Бреша на старта на Серия "А", в Русия пък Георги Пеев донесе победата на Амкар с 1:0 над Ростов.

В петък "трикольорите" гостуват на Англия в първия мач от евроквалификациите. Срещата е от 22:00 часа и ще бъде предавана директно по ТВ+ за абонатите на "Булсатком". /БЛИЦ