Българският нападател на Херта Валери Домовчийски е на първо място в трансферния списък на финалиста за Купата на Германия Дуисбург. Според “Берлинер Цайтунг” “зебрите” стягат отбор, който да се бори за промоция в Бундеслигата през следващия сезон.
 
От своя страна клубът от германската столица няма яснота за намеренията си относно Домовчийски. Треньорът Маркус Бабел иска да задържи българина, но спортният директор Михаел Преец е решил да продаде бившия играч на “Левски” и да вземе малко пари за финансиране на лятната селекция.
 
В Дуисбург през сезон 2007/08 като преотстъпен от Славия играеше Благой Георгиев. През есента на 2009 г. Хановер даде под наем на “зебрите” друг български национал – Чавдар Янков.
 
Както е известно, Борусия (Мьонхенгладбах), който запази мястото си в Бундеслигата след спечелен плейоф срещу Бохум, също има интерес към Домовчийски. Треньор на “жребците” е бившият наставник на Херта Люсиен Фавър, който добре познава качествата на българина. Имаше възможност Херта да прати Домо и в турския Кайзериспор./БЛИЦ