Снощи френското списание "Франс Футбол" обяви „Идеалния отбор“ за всички времена след гласуване на 140 журналисти от цял свят, а днес стана ясен и изборът на феновете в успоредна анкета. Те също не включиха Христо Стоичков в състава си. 140 425 читатели на "Франс Футбол" и вестник "Екип" са участвали в допитването, чийто краен резултат се различава само с три имена от този на журналистите.

Идеалният отбор на журналистите е във формация 3-4-3, като в него място намериха Лев Яшин (Русия), Кафу (Бразилия), Франц Бекенбауер (Германия), Паоло Малдини (Италия) - Шави (Испания), Лотар Матеу (Германия), Пеле (Бразилия), Диего Марадона (Аржентина) - Лионел Меси (Аржентина), Кристиано Роналдо (Португалия) и Роналдо (Бразилия).

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

В избора на феновете на мястото на Лев Яшин като вратар в отбора попадна Джанлуиджи Буфон (Италия), а като халфове са включени Андреа Пирло (Италия) и Зинедин Зидан (Франция). Голямата изненада е, че привържениците не са избрали в състава си Краля на футбола Пеле, а третият изключен в сравнение с „журналистическия“ отбор е германецът Лотар Матеус. Всички останали във формацията на запалянковците са същите като тези на журналистите.