ФИФА официално потвърди, че Луис Суарес има разрешение да играе за Барселона в предстоящото дерби срещу вечния съперник Реал Мадрид на „Сантяго Бернабеу“ тази събота от 19:00 часа българско време.

„Суарес има право да играе в официални мачове на Барселона от 25 октомври“, заяви говорител на ФИФА пред ДПА, гарантирайки, че четиримесечното наказание на уругвайския национал изтича в 23:59 минути на 24 октомври.

"Въпреки че резолюцията не посочва датата, на която приключва наказанието е ясно, че санкцията от четири месеца изтича на 24 октомври 2014 в полунощ. Съответно, г-н Луис Суарес може да взима участие в официални мачове от 25 октомври ", обяви пък генералният секретар на Арбитражния съд в Лозана Матийо Рееб.

Както е известно, Луис Суарес бе наказан заради захапването на Джорджо Киелини по време на световното първенство в Бразилия. Той нямаше право да играе за национален и клубен отбор, като наказанието му изтича в навечерието на Ел Класико. Според пресата в Испания уругваецът ще дебютира срещу Реал Мадрид, като дори може да бъде титуляр и да си партнира с Меси и Неймар.