39-годишният Златан Ибрахимович сложи край на кариерата си в националния отбор след Европейското във Франция през 2016-а, но само преди седмица стана ясно, че отново ще облече екипа на Швеция за предстоящите квалификации за Мондиал 2022. Големият голмайстор днес се появи на пресконференцията на селекционера на "тре крунур" Яне Андерсон, където бе засипан с въпроси, но тези за синовете му Максимилиан (14-годишен) и Винсънт (12 г.) и за връзката помежду им го накараха да се разчувства. 

"Винсънт се разплака, когато напуснах националния отбор. Но сега, за щастие, всичко е наред. Тук съм и мога да прекарам повече време със синовете си благодарение на националния отбор", каза звездата на Милан Златан, а камерите уловиха очите му пълни със сълзи.

Ибра не може да бъде постоянно със синовете си, които живеят в Малмьо, докато той играе в Италия.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Аз съм само едно парче от пъзела. Тук съм, за да помогна на Швеция, ако селекционерът ми гласува доверие", добави Ибрахимович. 

"Щом съм повикан, явно съм заслужил. Освен това тренирам много усилено, пристрастен съм към тренировките", продължи ветеранът.

Златан Ибрахимович е голмайстор №1 в историята на шведския национален отбор. В 116 срещи за „тре крунур“ той е отбелязал 62 попадения.

Шведите стартират световните квалификации с домакинство на Грузия в четвъртък, а три дни по-късно гостуват на Косово.