Обстановката в Шалке 04 стана още по-гореща. След като феновете на тима започнаха война срещу треньора Феликс Магат, сега срещу наставника настръхнаха и самите футболисти.
 
Запалянковците атакуваха спеца заради едноличното му решение да уволни отговорника за привържениците в клуба Ролф Ройек. Близо 3000-те фенове на Шалке, които присъстваха на гостуването на Хамбургер ШФ, изразиха протеста си срещу липсата на демокрация в клуба с бели фланелки с надпис "малка група".
Названието на протестиращите дойде от изказване на самия Магат на една пресконференция, когато заяви, че само една малка група е против него.

По-интересното е, че непосредствено след края на мача с Хамбургер точно новоизбраният капитан на "кралскосините" Мануел Нойер раздаде тениските на съотборниците си, които отидоха да поздравят публиката, облечени с тях.
 
Днес пък в немската преса изтече информация, че повечето футболисти в тима негодували от начина на отношение на Магат към тях. Играчите шушукали зад гърба на треньора, наричайки го деспот.