Националите на Германия застанаха зад нападателя Кевин Курани в скандала му със селекционера Йоаким Льов. Футболистите смятат, че той има място в състава за световното първенство през лятото в ЮАР. Льов обаче категорично отказва да вземе Курани заради самоволното му напускане от тима през 2008 година.

“Докато аз съм треньор на националния отбор, Курани няма място тук”, заяви Льов.

“Мисля, че треньорът трябва да прости на Кевин”, каза защитникът на Херта Арне Фридрих. “Курани е показал, че има място в състава, постигнал е много с националната фланелка и трябва да отиде в ЮАР”, добавя Тим Визе.

“Треньорът е взел своето решение и е малко вероятно нещо да се промени”, казва Бастиян Швайнщайгер.
Легендарният Франц Бекенбауер също призова Льов да преглътне гордостта си и да върне Курани. В момента нападателят е лидер при голмайсторите в Бундеслигата със 17 попадения.

"Льов беше напълно прав в действията си след постъпката на Кевин. Наказанието бе справедливо, но това се случи през октомври 2008-а. Не можеш толкова лесно да се откажеш от такъв играч. Голмайсторът на Бундеслигата заслужава да бъде в националния тим. Доживотното наказание е пресилено в този случай. Апелирам към Йоаким и Футболния съюз да седнат на една маса с Кевин и да се разберат", коментира Бекенбауер./БЛИЦ