Христо Стоичков продължава да е основна тема в изданията в Казахстан. Още преди няколко дни стана ясно, че Камата е един от вариантите за селекционер на националния тим на страната. Дори се появиха информации, че местните босове гласят Станимир Стоилов и Димитър Димитров-Херо за помощници на Модерния ляв. Българският агент Мирчо Димитров продължава да твърди, че Стоичков наистина има огромни шансове да поеме Казахстан. Камата дори е имал среща с Йохан Кройф в Барселона, който го е подкрепил в тази идея.

"Христо има много силни позиции и огромен шанс да води Казахстан", обяви Мирчо Димитров пред изданието Zakon.kz.

 "Мисля, че те станаха още по-силни, когато подкрепата си към него изказаха Станимир Стоилов и Димитър Димитров, които се представят много добре тук. Освен това имахме среща и с Йохан Кройф в Барселона, който също го подкрепи за това."

"Аз следя много отблизо случващото се във вашия футбол и му свеждам всяка една информация. С него обсъждахме групата на Казахстан за предстоящите световни квалификации и стигнахме до извода, че отборът има страхотен шанс да я преодолее и да играе на Мондиала."

"Стоичков и успехът са взаимосвързани и с Божията помощ той винаги е успявал да премине успешно през всяко трудно начинание. Както казва самият той - който не играе, не печели. Той иска да работи много сериозно тук, така че сами се замислете какви са мотивите му за тази кандидатура", сподели още Димитров пред въпросното издание.