Мениджърът на Саутхемптън Роналд Куман отправи критики към Футболната Асоциация на Англия заради организирането на празничната програма, която е особено жестока за "светците". Те срещат Арсенал на 26 декември в късния мач от 21:45 българско време, а на 28 декември от 19:30 гостуват на друг лондонски тим - Уест Хем.

"Разликата между двата мача е по-малко от 48 часа, а това е просто скандално", каза мениджърът на Саутхемптън.

Загубата от Тотнъм в събота беше четвърта за "светците" в последните им пет мача, като самият мениджър не вижда изход от кризата по време на празниците. Холандецът добави, че миналата година му се е наложило да направи четири промени в състава си за тези мачове, а през този сезон със сигурност ще направи повече.

С думите си Куман стана поредният мениджър, който се противопоставя на липсата на почивка за неговите футболисти в края на декември. Луис ван Гаал нарече този период "зловещ", а Арсен Венгер обяви, че ще се "разплаче" от щастие, ако бъде въведена зимна пауза във Висшата лига. По-рано през декември пък Сам Алардайс обяви, че ще заведе играчите на Съндърланд на възстановяване в Дубай през февруари.

Саутхемптън няма победа от 7 ноември и се намира на 12-о място в генералното класиране на Висшата лига.