Нападателят на Уест Хям Диафра Сако няма да играе за Сенегал на Купата на Африканските нации заради контузия в гърба. Турнирът в Екваториална Гвинея започва на 17 януари, а „лъвовете на Теранга“ са в Група „С“ с Гана, ЮАР и Алжир.
 
По-рано днес стана ясно, че халфът на „чуковете“ Алекс Сонг няма да играе за Камерун на Купата на Африканските нации. След това футболистът сложи край на кариерата си в националния отбор.
 
“Сако има проблем в гърба, който му пречи да се движи нормално. Затова не попадна в състава от 23 играчи за Купата на Африканските нации“, обяви сенегалският селекционер Ален Жирес.
 
25-годишният нападател трябваше вчера да се яви в Сенегал, за да може лекарският щаб на националния отбор да се запознае със сложността на контузията му. Сако беше заменен в състава от 21-годишния Муса Конате от швейцарския Сион.
 
Диафра Сако вкара осем гола във Висшата лига през този сезон. Той получи усложнение на проблема в гърба си по време на мача с Уест Бромич на 1 януари, когато се разписа за Уест Хям при равенството 1:1.
 
Мениджърът на „чуковете“ Сам Алардайс обвинява лекарския екип на Сенегал за контузията на нападателя. Според него травмата не е била лекувана правилно докато Сако беше на сбор на националния отбор през ноември.