Шалке 04 е поредният кандидат за Мартин Петров. Германското издание "4-4-2" информира, че "кралскосините" са готови да предложат 2-годишен договор с опция за трета на 31-годишния български национал.

Както е известно, през лятото Марто става свободен агент, тъй като от Манчестър Сити не му предлагат да поднови договора си.

Наставникът на Шалке 04 Феликс Магат познава много добре играта на българина от престоя му в Бундеслигата, където Марто игра с екипа на Волфсбург от 2001 до 2005 година. В момента треньорът ползва по лявото крило уругваеца Висенте Санчес, който е набор на Мартин.

В момента "кралскосините" са трети в класирането на 4 точки от лидера Байерн и с аванс от 8 пред четвъртия Хамбургер. Така Магат е на път да изведе и Шалке 04 до Шампионска лига, след като през миналия сезон направи това с Волфсбург, който дори короняса като шампион на Германия.

31-годишният Мартин Петров е свързван още с евентуално преминаване в английските Тотнъм, Астън Вила, Манчестър Юнайтед, Евертън, както и Ювентус, Валенсия, Севиля и Олимпик (Марсилия). /БЛИЦ