Уест Хям също проявява интерес към Никола Анелка, който ще напусне Челси при отварянето на трансферния прозорец. Мениджърът на “чуковете” Сам Алърдайс призна, че иска да вземе 32-годишния французин на “Ъптън Парк”.
 
“Ще проследя как ще се развият събитията през януари, когато бъде даден старт на трансферите. Ако трябва да бъда откровен, ние ще подготвим по-силна селекция през лятото при положение, че се завърнем във Висшата лига. Но не е изключено да се подсилим с добри футболисти и сега”, заяви Алърдайс.
 
В състава на “чуковете”, които са на второ място в Чемпиъншип, има няколко добри нападатели – Карлтън Коул, Фредерик Пикион, както и младата надежда на английския футбол Сам Балдок. Не е изключено обаче при продажба на някой от тях Алърдайс да отправи оферта на Анелка. При положение, разбира се, че французинът не си е намерил вече нов отбор. Интерес към нападателя на Челси има от Канада и от китайския Шенхуа (Шанхай). Преди два дни даже изтече информация, че Анелка вече се е разбрал за двегодишен договор с азиатците, макар че след това той отрече.