Италианският гранд Милан също бе замесен в огромен допинг скандал. Само ден, след като спорният доктор Еуфемиано Фуентес заяви, че футболистите на Реал Сосиедад са приемали редовно допинг в периода между 2002 и 2006 година, сега и “росонерите” попаднаха в епицентъра на бурята. Това скандално разкритие Фуентес направи пред съда в Испания. Той в момента е съден за предписване на забранени стимуланти.

Вестник “Гадзета дело спорт” твърди, че мащабната схема за допинг стимулиране в спорта е отвела разследващите до задънена улица. Еуфемиано Фуентес е писал рецепти и за играчите на Милан. Както е известно, докторът е обвинен, че е участвал в даването на допинг на редица спортни звезди, сред които и шампиона от “Тур дьо Франс” Алберто Контадор, боксьори, тенисисти и други.

Документ, публикуван от в. “АС” показва, че думите „Милан” и „Алберто” са сред ключовите в разследването на властите. ”Милан” може да означава и самият град Милано или спортисти с първо име “Милан”, но според медиите в Италия се визира точно футболният тим.