Румънската футболна федерация въведе в местния футболен елит правило, което преди пет години се провали в България. През 2015 г. в нашето първенство решиха, че сред титулярите трябва да има поне един юноша. Треньорите обаче заменяха младите играчи още преди края на първото полувреме.

За настоящия сезон такова условие беше поставено и на отборите от румънския елит. Там също обаче последваха примера на българските си колеги и започнаха доста рано да заменят младоците.

Шокиращ беше примерът на вчерашния мач между Газ Метан (Медиаш) и Ардеш (Питещ). Домакините от Медиаш спечелиха с 2:0 с попадения на Ондържей Бачо и Николао Думитру.

Треньорът на Газ Метан Душан Ухрин-младши заложи в стартовия състав на 16-годишния Рареш Дугару, а колегата му от Арджеш Йонуц Бадя пък пусна 17-годишния Андре Козма.

Двамата специалисти сякаш се бяха наговорили и още в 30-ата секунда на мача извадиха двамата таланти. Вместо Дугару на терена се появи роденият в Лион халф Насер Шамед, който играе за националния отбор на Коморските острови. Козма пък беше заменен от Георгиан Хончиу.