Милан победи Интер с минималното 1:0 в 275-ото дерби на Милано. Единственото попадение реализира Златан Ибрахимович още в 5-ата минута от дузпа. Шведът наказа бившия си отбор и взриви тифозите на Милан. Дербито бе дебютно и за двамата треньори – Рафаел Бенитес и Масимилиано Алегри, които не можеха да разчитат на много ключови футболисти. Символичните гости от Милан бяха лишени от услугите на Алешандре Пато, Пипо Индзаги, Даниеле Бонера и Масимо Одо. За Интер не играха Дъглас Майкон, Съли Мунтари, Тиаго Мота, Макдоналд Марига и Валтер Самуел.

Милан първи застраши противниковата врата. Още в началните минути Кларънс Зеедорф стреля в аут след пас на Абате. Секунди по-късно Златан Ибрахимович бе съборен в наказателното поле от персоналния си пазач Матераци, а главният рефер не се поколеба да посочи бялата точка. Зад топката застана самият Ибрахимович, който стреля в обратния ъгъл на вратаря и изведе Милан напред в резултата - 1:0.

Последваха силни минути за Милан, но Фламини, Ибрахимович и Зеедорф не успяха да реализират втори гол. Дженаро Гатузо бе много деен на терена, но след като вече бе получил жълт картон и реферът Талявенто му спести втори секунди преди края на първата част, той бе заменен от Андреа Пирло на почивката. Именно при нарушението на Гатузо Уесли Снайдер бе на сантиметри от изравняване за Интер, но топката мина на сантиметри встрани от вратата.

В 55-ата минута отново Снайдер от фаул застраши стража на Милан, който изби и това се оказа най-опасното положение за шампионите. Пет минути по-късно Абате се контузи и бе на път да бъде заменен, но реши да влезе за още една минута на терена, което можеше да струва скъпо на тима му, защото след разправия с Горан Пандев, младият играч на Милан бе изгонен.

До края Милан се защитаваше отлично, докато "нерадузрите" бяха по-бавни и безидейни в атака, като не застрашиха нито веднъж сериозно Абиати и загубиха за 108-и път в своята история от градския съперник. Милан продължава да бъде лидер в подреждането с 26 точки, а Интер се смъкна до петата позиция с 20 точки./БЛИЦ
КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИЯ