Голмайсторът на ПСЖ и лидер на шведския национален тим Златан Ибрахимович отново показа чепатия си характер. Звездата си направи шега с шведски журналист в навечерието на баража за Световното първенство срещу Португалия.

В първата среща Кристиано Роналдо и компания биха с 1:0. Реваншът е в Стокхолм. Ибра влезе в словестна престрелка с представителя на медиите. “Кой ще спечели баража?”, пита журналистът. “Само Бог може да даде отговор на този въпрос”, отвръща Златан. “Трудно е да го попитам...”, казва журналистът. “Ти говориш с него в момента”, сопва се Ибрахимович и оставя присъстващите в залата за пресконференции с отворени усти.

Нападателят никога не е имал проблем с ниско самочувствие. Само преди месец той получи поредния трофей в пребогатата си кариера. Ибра спечели наградата Golden foot. Шведът взе наградата на специална церемония на 17 октомври в Монте Карло. Връчи му я лично Краля на футбола Пеле.

Ибрахимович е играл в кариерата си за Малмьо, Аякс, Ювентус, Интер, Барселона, Милан и ПСЖ и е притежател и на уникално постижение – осем поредни сезона е шампион на страните, в които се е подвизавал. Общо досега Златан има над 510 мача и над 253 гола в професионалния футбол.