Звездата на ПСЖ Златан Ибрахимович реагира остро на наказанието, което му беше наложено заради изказване. Шведският национал ще трябва да гледа отстрани следващите четири мача на отбора в Лига 1 заради поведението си при загубата с 2:3 от Бордо миналия месец и думите "ла*няна държава", адресирани към Франция.

"Това наказание само доказва думите ми. Хората сами могат да преценят кой е прав. Всичко това е някакъв фарс, позор за футбола. Щях да съм още по-доволен, ако ми бяха забранили да играя до края на сезона.

Няма за какво да се извинявам. Думите ми не бяха насочени срещу съдията. С него разговарях напълно нормално и той го потвърди. Ако го бях обидил, вече щях да съм му се извинил", коментира нападателят пред шведския вестник "Експресен".

При това положение Ибра няма да може да играе срещу Метц, Ница, Лил и Нант. В допълнение нападателят ще отсъства и в първия 1/4-финал с Барселона в Шампионската лига. Причината - пресиления червен картон, който му бе показан в предходния кръг на турнира в реванша с Челси.