Златан Ибрахимович говори за първи път открито за завръщане в шведския национален тим и евентуално участие на световното първенство в Русия това лято от 14 юни до 15 юли.

„Липсва ми националния тим. Когато човек е играл там 20 години и след това гледа другите, а самият той не е сред тях, тогава е трудно”, сподели 37-годишният нападател на Манчестър Юнайтед пред вестник Aftonbladet в родината си.

Ибрахимович се оттегли от националния тим на Швеция след отпадането на Евро 2016 във Франция, но сега е на път да размисли и ако получи повиквателна от селекционер Яне Андерсон, може да играе на Мондиал 2018.

„Искам да почувствам, че мога да допринеса с резултати и дам нещо от себе си. Не искам да съм там, защото съм някой. Вратата със сигурност не е заключена”, допълни Златан Ибрахимович, който има 62 гола за националния тим на Швеция.

„Човек обаче не може да мисли за националния отбор, ако не играе. Това, че хората говорят за това, въпреки че не съм на терена, ми показва, че все още съм жив”, завърши нападателят.