ПСЖ разби Бастия с 4:0 на „Парк де Пренс” във финала за Купата на Лигата във Франция и спечели първи трофей за сезона. По два гола реализираха Златан Ибрахимович (21-дузпа, 41) и Единсон Кавани (80, 90+2), които осигуриха убедителния успех на парижани.

Бастия бе подкрепян от близо 25 000 привърженици, пристигнали за мача от остров Корсика. Някои от тях предизвикаха и безредици по улиците на френската столица преди финалния сблъсък. Въпреки всичко обаче не се е стигнало до арести.

Първото попадение на Ибрахимович бе реализирано в 21-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение на Себастиан Скилачи срещу Езекиел Лавеци. За нарушението защитникът на тима от Корсика получи червен картон и Бастия доигра мача в намален състав.

С човек по-малко на терена Бастия не успя да се противопостави на далеч по-именития си съперник и в 41-ата минута Ибрахимович вкара за 2:0 с удар от границата на наказателното поле.

След почивката появилият се като резерва в 63-ата минута Единсон Кавани, заменил Лавеци, добави нови две попадения за парижани съответно в 80-ата минута и в последните секунди на даденото от съдията продължение, оформяйки крайния резултат.

Така ПСЖ си върна на Бастия за унизителната загуба с 2:4 в началото на януари в Лига 1 и спечели първа купа за този сезон.