Звездният тандем в атаката на Барселона Златан Ибрахимович и Лионел Меси е най-смъртоностният в цяла Европа според статистиката, информира вестник "Спорт". Носителят на Златната топка и бившият нападател на Интер са вкарали общо 19 от всичките 35 гола на отбора си от началото на първенството, или около 54%. Златан е с 10, а Меси с 9, като единствено Давид Вия от Валенсия има повече голове (11) в испанското първенство.

На второ място в своеобразната класация се нарежда дуетът в атаката на Интер Самуел Ето'о и Диего Милито с 47% (16 гола от общо 34 реализирани от отбора), след което идват Уейн Рууни и Димитър Бербатов от Манчестър Юнайтед с 44% (15/34). За сравнение Игуаин и Бензема от Реал (Мадрид) са с 39%, а друг убийствен тандем Дидие Дрогба и Никола Анелка от Челси имат 38%.

Серхио Агуеро и Диего Форлан пък са вкарали цели 68% от головете на Атлетико (Мадрид), но слабото представяне на отбора и едва 19-те отбелязани гола, не са достатъчно добро мерило за сравнение с водещите клубове в Европа./ БЛИЦ