Голмайсторът на Манчестър Юнайтед Златан Ибрахимович спечели дело в съда срещу бившия треньор на шведския национален тим по лека атлетика Улф Карлсон.

Съдът в южния шведски град Карлстад осъди наставника да пати глоба от 2500 евро за нанесена обида по време на дебат за употребата на допинг в спорта. Улф Карлсон бе изказал съмнение, че Ибрахимович използва допинг, тъй като мускулатурата му е била увеличена неколкократно по време на престоя му в Ювентус в периода 2004-2006 година. „Златан добави 10 килограма мускулна маса за по-малко от половин година. Това е невъзможно за толкова кратко време”, гласи изказването на Карлсон.

 „Дори когато изказването на Карлсон не съдържа директен упрек в употребата на стероиди, то не може да бъде разбрано по друг начин, освен в тази връзка, че Златан Ибрахимович е вземал стероиди по време на престоя си в Ювентус”, се казва в заключението на съда.

Треньорът по лека атлетика отхвърля всякакви обвинения и заявява, че не е посочвал 35-годишния нападател, който никога не е давал положителна допинг проба.