Веднага след трансфера на Златан Ибрахимович като свободен агент в Лос Анджелис Галакси стана ясно, че той ще получава 1,2 милиона евро заплата на сезон – доста ниско падане от получаваните преди това над 20 милиона евро на година в Манчестър Юнайтед. Причината е, че нито един тим в МЛС няма право да плаща на повече от трима от своите играчи посочената вече сума от 1,2 милиона евро като горна граница, а в ЛА Галакси този лимит бил достигнат. Шведът обаче не само се съгласил на ниската заплата, но и отхвърлил предложение от над 80 милиона евро от Китай, за да облече екипа на американския тим. Това разкри техническият директор на тима Йован Кировски пред Sports Illustrated.

Точно преди четири месеца Ибрахимович дал съгласието си да играе за ЛА Галакси, който имал интерес към шведа още от 2012 година, когато нападателят заигра за ПСЖ.

Най-трудната част от преговорите била тази за заплатата. „Вие сериозно ли?”, била първата реакция на мениджъра на играча Мино Райола. След това Ибрахимович сам взел решение да не иска повече пари.