Ибрахимович напусна Интер през лятото, за да се присъедини към Барселона. Въпреки че испанското първенство е определяно за по-добро, шведският таран смята, че в Италия се вкарва доста по-трудно. Ибра прекара 5 години на Апенините, като в последната си година в Интер стана голмайстор на първенството с 25 гола в 35 срещи. В цялата си кариера в Серия А, Златан има 80 гола в 142 срещи, за Ювентус и Интер. Ето как той коментира разликата между футбола в Италия и Испания.

"В Италия имаш два-три шанса, винаги трябва да си готов и да не правиш грешки. Можеш да не пипнеш топката за 80 минути, но знаеш че ще имаш шанс в края. В Серия А трябва да вкарваш от един опит, точно както Индзаги и Трезеге. Тук в Барса се чувствам по същия начин, както в Аякс преди години. В Италия не е така, там не е важно да се играе красиво. Стига ти 1:0. Нищо не е по-важно от победата. Красивият футбол не означава нищо за тях. Ако в Аякс биеш с 1:0, феновете няма да са доволни. Там хората искат красив футбол и доста голове.

В Италия искат да подражават на модела на Гуардиола, но не им е лесно. Той мисли като футболист. Пеп не е полицай, който дава заповеди или пък диктатор, който налага волята си. Той е като професор, който те учи. Капело, Манчини и Моуриньо обясняват всичко на черната дъска, докато Пеп показва всичко на терена. Бил е страхотен играч и знае какво мислят футболистите. Той е с футбола 24 часа в денонощието", завърши коментара си Златан./БЛИЦ