Сампдория приема Наполи в двубой от двадесет и втория кръг на Серия „А“. Срещата на стадион „Луиджи Ферарис“ започва в 21:45 часа. 
 
Домакините от Сампдория заемат шестнадесето място, но се очертава да водят ожесточена борба за оцеляването си в италианския елит. Клубът от Геноа е само на четири точки от зоната на изпадащите отбори.
 
Възпитаниците на Клаудио Раниери постигнаха само една победа в последните си пет двубоя от Серия „А“. 
 
В предишния кръг направиха нулево равенство срещу непретенциозния отбор на Сасуоло, а преди това записаха тежка загуба от Лацио с 1:5. 
 
Самп играе изключително неуспешно срещу тазвечершния си съперник и е инкасирал седем загуби в последните осем мача. Домакините са допуснали поне по два гола във вратата от Наполи в девет от десет срещи във всички турнири.
 
Освен това контузени в състава на Сампдория са трима играчи - Едгар Барето, Алекс Ферари и Фабио Депаоли, а Бартош Березински е наказан. 
 
Наполи подобри представянето си след смяната на Карло Анчелоти с Дженаро Гатузо. В последния си мач „неаполитанците“ записаха изненадващ успех над шампиона и лидер в Калчото Ювентус с 2:1. Попаденията за успеха отбелязаха Пьотър Жиелински (63') и Лоренцо Инсиние (86'), докато точен за гостите бе Кристиано Роналдо (90’). По този начин “партенопеите” отмъстиха на големия си съперник за загубата през есента с 3:4, дошла след автогол на Калиду Кулибали в последните секунди на срещата.
 
Преди това Наполи се наложи и над друг кандидат за Скудетото - Лацио с 1:0 в двубой от турнира за Купата на Италия. Единственото попадение в сблъсъка с „орлите“ вкара Лоренцо Инсиние още във втората минута.
 
По-рано тази седмица гостите се подсилиха с двама нападатели  Матео Политано от Интер и  Андреа Петаня от СПАЛ 2019. 
 
От сметките на Гатузо обаче отпаднаха ключови играчи - Калиду Кулибали, Фаузи Гулам, Дрис Мертенс, Алан и Никола Максимович, които са с травми. 
 
Отсъствието на гореизброените се очаква да не се отрази и Аркадиуш Милик да поведе отбора към нови три точки. 
 
Наполи вече победи Сампдория с 2:0 през първия полусезон, когато с две попадения се отличи Дрис Мертенс. 
 
Сега изглежда удобен момент за възпитаниците на Дженаро Гатузо да запишат втори пореден шампионатен успех, с който да изравнят по точки деветия Верона и да се доближат до местата даващи право на участие в турнира Лига Европа. 
 
Winbet предлага Super hot залог за двубоя между Сампдория и Наполи – „небесносините“ да открият резултата при завишен коефициент на 1.75 от стартов 1.55