След лудото трансферно лято, в което клубовете от водещите европейски първенства изхарчиха сериозни средства за нови попълнения, авторитетният немски сайт transfermarkt.de състави идеален отбор на стойност 563,9 милиона евро. В него са включени най-скъпите футболисти за всеки пост, сменили клубната си принадлежност през изминалия трансферен прозорец.

Най-скъпият играч в отбора очаквано е Пол Погба, преминал от Ювентус в Манчестър Юнайтед за рекордните в историята на футбола 105 милиона евро. Френският национал измести Гарет Бейл от първата позиция на вечната ранглиста на най-скъпите трансфери.

На върха на атаката в иделания тим е вторият най-скъп трансфер за това лято Гонсало Игуаин. Аржентинският национал премина от Наполи в Ювентус за 90 милиона евро.

На вратата е поставен Клаудио Браво (от Барселона в Манчестър Сити за 18 милиона евро). Пред него в защита са Джон Стоунс (от Евертън в Манчестър Сити за 55,6 милиона евро), Давид Луис (от ПСЖ в Челси за 38,5 милиона евро) и на бековете Маркос Алонсо (от Фиорентина в Челси за 23 милиона евро) и Шкодран Мустафи (от Валенсия в Арсенал за 41 милиона евро).

Компания на Пол Погба в халфовата линия правят Гранит Джака (от Мьонхенгладбах в Арсенал за 45 милиона евро) и Хенрих Мхитарян (от Дортмунд в Манчестър Юнайтед за 42 милиона евро). Като крила пък са поставени Лерой Сане (от Шалке 04 в Манчестър Сити за 50 милиона евро) и Хълк (от Зенит в СИПГ Шанхай йза 55,8 милиона евро).

На резервната скамейка в този идеален тим са поставени вратарят Яспер Силесен (от Аякс в Барселона за 13 милиона евро), защитникът Ерик Байи(от Виляреал в Манчестър Юнайтед за 38 милиона евро) и нападателите Садио Мане (от Саутхемптън в Ливърпул за 41,2 милиона евро) и Миши Батшуай (от Марсилия в Челси за 39 милиона евро).